Plasmapen

För den som inte vill genomgå kirurgi för att få fastare och yngre hud är Plasma pen ett utmärkt alternativ. Här skickas små impulser in i huden och stramar upp den. Metoden fungerar särskilt väl på områden som ögon, haka, hals och kinder. Hängande ögonlock kan åtgärdas så att blicken ser piggare ut. Även rynkor man tas bort med Plasma pen.

plasmapen-behandling-Stockholm

Hur går behandlingen till?

Med Plasma pen behandlas det översta hudlagret. En elektrod skickar in så “blixtar” i huden och stramar åt den. Blixtarna få cellerna att ligga närmare varandra, och därav den fastare effekten.

Metoden gör int ont, men om du vill kan vi lägga på en smärtstillande kräm på det område som ska behandlas. Vi vill att du ska känna dig trygg med din behandling och även att du ska få exakt de resultat du vill ha.

När är Plasma pen lämplig?

  • Hängande ögonlock
  • Påsar under ögonen
  • Kråksparkar
  • Rynkor kring ögonen
  • Slapp hud på haka och hals
  • Rynkor kring munnen
  • Ojämn hud
Plasma pen fibroblast plasma behandling i Sollenuna hos Baranklinik Skönhetsklinik

Att tänka på efter behandlingen

Det kan uppstå en viss svullnad efter behandlingen. Den kan hålla i sig mellan 3 till 8 dagar och är en helt naturlig reaktion som innebär att huden läker.

Det kan uppstå skorpor på huden, men dessa får du inte pilla bort. De gör sitt jobb och är en naturlig del av processen.

Undvik smink och vatten på området det närmaste dygnet efter behandlingen.

Undvik att bada i bassäng, bada ute och basta under en vecka efter behandlingen. Använd heller inte peeling eller starka hudvårdsprodukter med syra.

Sola inte i solarium och undvik att vistas i stark sol utomhus 3-12 veckor efter behandlingen. När du vistas utomhus, använd ett solskydd med solskyddsfaktor 50 eller högre minst 3 månader efter behandlingen.

N

Mellan varje behandling spritas alla aktuella ytor i kliniken av.

N

Munskydd bärs vid önskemål.

N

Trygghetsgaranti ingår alltid.

Kan det uppstå biverkningar?

Huden kan kännas lite öm och kanske även aningen svullen. Några kan uppleva en lätt brännande känsla. Men detta försvinner inom några dagar. För att lindra detta bör du undvika starkt solsken.

Hur snabbt syns resultatet?

I allmänhet kan man säga att resultatet syns snabbt.

Hur snabbt är dock individuellt. Det kan skifta beroende på hudtyp och ålder. Generellt sett brukar effekten synas snabbare på små områden och dröja aningen längre på större områden. Dessa kan också kräva ytterligare behandlingar för att få ett perfekt resultat.