HIFU

face&vaginal

För dig som vill göra ett ansikstlyft men inte känner dig redo att ta till kirurgi finns det en mycket effektiv metod som kallas HIFU. I andra länder har den funnits i flera år men först nyligen har den introducerats i Sverige.

Vi på Baranklinik kär en av de första i Sverige att erbjuda denna supermoderna behandlingsmetod. Metoden är mycket användbar då den inte bara kan användas för ansiktet och halsen utan även för Vaginal Tightening.

En fördel med den här metoden är att det endast krävs en enda behandling. Resultatet sitter i minst 1-2 år. Det finns till och med de som fortfarande har effekt hela 8 år efter behandlingen!

Vad är då HIFU?

Ordet är en förkortning för Hög Intensivt Fokuserat Ultraljud. Det är alltså en icke-kirurgisk metod som stramat åt lös hud och gör huden fastare. I början använde man maskinen Ulthera. Numera har det kommit fler och förbättrade HIFU-maskiner.

Själva behandlingen går ut på att ge huden värmeenergi som även når in i hudens djupare lager. Resultatet blir likartat det som görs när kirurgiskt stramar åt huden. Detta är vad som är unikt med just HIFU. Det är den enda sättet att nå ner till djupare hudlager på samma sätt som kirurgi kan.

Hur det hela utförs och hur djupt man gör behandlingen varierar från person till person och är även beroende på syftet med behandlingen. Vi på Baranklinik hjälper dig med detta och ser vad som passar bäst just i ditt fall.

Det krävs alltså endast en enda behandling för att ge god effekt. För den som har väldigt lös hud kan det dock krävas två behandlingar för att uppnå önskat resultat.

N

Mellan varje behandling spritas alla aktuella ytor i kliniken av.

N

Munskydd bärs vid önskemål.

N

Trygghetsgaranti ingår alltid.

HIFU-i-Sollentuna-på-Baranklinik-Skönhetsklinik-i-Sollentuna.jpg

Lös, hängande hud, rynkor och fina linjer, ojämn hudton och ojämn struktur, torr hud, dubbelhaka.

Hur går behandlingen till?

En läkare bör konsulteras innan man utför den här behandlingen. Detta för att se till så den passar för just dig. Själva behandlingen utförs genom att man använder ett särskilt gel för att ultraljudet ska ledas till det nedersta hudlagret. Behandlingen är okomplicerad och går snabbt att göra. Det tar 15 till 90 minuter beroende på hur stort området är som ska behandlas.

Man bör också tänka på att smärtnivån kan ställas in alltefter patient. Därmed sagt att detta är en metod som inte medför något obehag eller någon smärta.

Fördelar och nackdelar jämfört med traditionell kirurgi

HIFU är aningen mindre effektiv än kirurgi. Det är dock ett betydligt billigare alternativ som dessutom är mycket säkrare. Det kan utföras på alla hudtyper, passar både män och kvinnor och fungerar lika bra oavsett ålder.

Tänk på att:

 • Undvik att dricka alkohol eller ta blodförtunnande medicin före behandlingen.
 • Se till att det går minst tre månader efter eventuell botox- eller fillerbehandling på samma område. Efter behandlingen bör du vänta 2 till 3 veckor innan du gör behandling med botowx eller filler. Detta för att huden behöver återhämta sig först.
 • Har du gjort något trådlyft? Då ska du vänta minst 12 månader innan du gör en HIFU-behandling.
 • Låt gärna även bli att dricka kaffe och andra drycker som innehåller koffein 4 timmar före behandlingen.

Välkommen att boka tid för HIFU på Baranklinik redan idag

Vilka områden lämpar sig för HIFU?

HIFU passar för både ansikte och kropp, varhelst där det finns lös hud som inte kan tränas bort. Några områden är:

 • Stramare ansiktshud
 • Runt ögonen
 • Pannan
 • Kinderna
 • Rynkor kring munnen
 • Hals och hängande hud
 • Mage

Genom HIFU kan man avlägsna fettdepåer och celluliter. Dessutom fungerar metoden för  “vaginal tightening”.