Microneedling

Dermapen är numera en vanligt förekommande metod. Den går ut på att man skapar mikrokanaler i huden med hjälp av 16 sterila engångsnålar. I dessa kanaler skickar man in specialanpassade serum som når djupt ner i hudens lager och förser dem med fuktbindande ingredienser.  Samtidigt får man även igång hudens naturliga kollagenproduktion vilket gör huden fastare och ger den bättre struktur.

Vad behandlas med Dermapen?

På Baranklinik erbjuder vi olika behandlingar med Dermapen. Allt beror på det resultat du vill uppnå och det område du vill behandla. Några vanliga behandlingsområden är solskador, acneärr och hudföryngring. Här fungerar Dermapen otroligt effektivt.

Hur snabbt ser man resultat?

Det första resultatet efter Dermapen visar sig relativt snabbt. redan efter några dagar upplever du hur huden får mer lyster och den känns mer återfuktad. Kollagenproduktionen tar längre tid att få igång, och denna verkar på längre sikt. Du kommer se en pågående förbättring i huden under de kommande 12 månaderna efter behandlingen.

Skönhetsklinik i Sollentuna-Baranklinik

Att tänka på efter genomgången behandling

Du kan uppleva en lätt rodnad efter behandlingen. Detta är helt normalt och ett tecken på att behandlingen fungerar. Rodnaden beror på att det skapats en inflammatorisk process i huden som i sina tur leder till nybildning av kollagen och elastin. Rodnaden försvinner mycket snabbt och redan efter ett dygn är den som regel försvunnen.

Du behöver inte heller ingen återhämtningstid efter behandlingen utan du kan fortsätta i stort sett som vanligt med de aktiviteter du brukar ha. Det finns ett fåtal undantag, och du undvika hård träning, brun utan sol, starka hudvårdsprodukter och smink, sol och solarium samt bastu. Just sol är viktigt att undvika efteråt just för att du ska få ett så optimalt resultat som möjligt.

Ibland kan en viss torrhet uppstå i huden efter ett par dagar. Huden kan även flaga en aning och rodna lätt. Du bör inte göra några injektionsbehandlingar på det aktuella området inom två veckor före och efter behandlingen.

N

Mellan varje behandling spritas alla aktuella ytor i kliniken av.

N

Munskydd bärs vid önskemål.

N

Trygghetsgaranti ingår alltid.